Peeling

Bent u niet tevreden met de leeftijd die uw huid laat zien? Heeft u last van pigmentvlekken, fijne lijntjes, een vale huid en wilt u daar wat aan doen? Dan is een huidverjongende peeling misschien wel een optie voor u.

Wat kan een peeling voor u doen?

Huidveroudering begint met het trager worden van de huidceldeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in de huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds beter zichtbaar blijft zitten. Peelings hebben huidverjongende eigenschappen. Het uiteindelijke effect is afhankelijk van uw huidtype, het soort peeling dat wordt toegepast en welke huidlaag met de peeling bereikt wordt. Een peeling bevordert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. Hierdoor wordt de huid egaler, nemen pigmentvlekken af, worden poriën en fijne lijntjes minder zichtbaar en kan de huid zich vernieuwen en verjongen. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

 


Wat doet een peeling eigenlijk

Peelings bevatten o.a. zuren (bijvoorbeeld glycolzuur, melkzuur, TCA (trichloorazijnzuur) die een licht of sterk ‘afschurend’ effect op je huid hebben. De bovenste laag met dode huidcellen wordt verwijderd en maakt plaats voor een verse nieuwe huid.

 

Elk zuur heeft unieke eigenschappen en afhankelijk van het product kunnen we bepaalde dieptes van de huid bereiken. Er zijn peelings die pigmentvlekken verlichten, ontstekingen uitdoven, talgproductie remmen en zelfs de aanmaak van bindweefselvezels, collageen en elastine stimuleren. Voor elke huid is er een geschikte peeling.


Oppervlakkige peelings

Deze peelings bestaan meestal uit  alfahydroxyzuren (ook wel fruitzuren genoemd) maken je huid schoon, stimuleren de bloedsomloop en geven je huid een verfrissende opknapbeurt. Daarnaast zijn ze geschikt om acne en mee-eters te behandelen.  Deze peelings bevatten zuren in lage concentraties, hebben vooral een reinigend effect en uw huid gaat er mooi van stralen.

 


Medium peelings

Als het u om huidverbetering- of verjonging gaat of om het behandelen van bepaalde huidproblemen (denk aan pigmentvlekken, een vale huid, grote poriën en littekentjes door bijvoorbeeld acne), dan zijn medium peelings effectiever. Deze peelings bevatten andere zuren (meestal trichloorazijnzuur ofwel TCA) met een ander werkingsmechanisme dan fruitzuren – ze kunnen dieper doordringen in de huidlaag en hebben een hoger ‘afschurend’ vermogen. Van een medium peeling ga je vervellen en dat is nodig om van die storende vlek of rimpel af te komen; dit is échte huidverbetering.

Na een TCA-peeling vervel je doorgaans van dag 3 tot 5 het meest. Met een slimme planning (bijvoorbeeld peelen op een woensdag en vervellen in het weekend) is dat goed te doen.


Behandelplan

Welke peeling voor u het beste is, is afhankelijk van uw doelstelling, huidtype en/ of huidproblemen. Om een geschikt behandelplan op maat te kunnen maken, gaan we tijdens de intake een skin analyse uitvoeren met de RS lightskin. Aan de hand van deze analyse wordt uw huidconditie in beeld gebracht door middel van verschlllende foto's. Zo wordt inzichtelijk hoe we uw huid het beste kunnen gaan behandelen en krijgt u een behandelplan op maat. 

 


Is een peeling geschikt voor u?

U kunt (nog) geen peeling ondergaan als u:

• Ontstekingen/infecties hebt (ook actieve acne en actieve herpes (bijv. een koortslip). In dit geval kan je arts je medicatie voorschrijven.

• Insulineafhankelijke diabetes mellitus hebt en snel ontregeld bent, 

• Immunologische aandoeningen of een verminderd immuunsysteem hebt,

• Onder behandeling bent voor kanker,

• Last hebt van keloïdvorming (hypertrofische littekens),

• Nier-, luchtweg-, lever- of cardiale aandoeningen hebt,

• Verse littekens of wonden hebt in het te behandelen gebied,

• Een verleden hebt met radiotherapie in je gezicht,

• Zwanger bent of borstvoeding geeft,

• Na harsen doorgaans een beschadigde huid hebt, of recent ontharingscrème hebt gebruikt,


Verder:

• Als je isotretinoïne hebt gebruikt, kun je over het algemeen 6 maanden na afronding van die kuur weer behandeld worden met een peeling.

• Na gebruik van tretinoïne (vitamine A-zuur ofwel retinol), glycolzuur, benzoylperoxide (veel gebruikte ingrediënten in anti-agingcrèmes) kan

• De permeabiliteit (doordringbaarheid  van je huid verhoogd zijn. Je kunt dan wel een Easy TCA®-peeling ondergaan, maar meld het tijdig aan je behandelaar.

• Binnen 2 maanden na de peeling wordt ontharing door middel van laseren afgeraden.

• Mannen kunnen zich op de dag van de behandeling beter niet scheren.


Wat je zelf kunt doen voor een maximaal resultaat

Het gebruik van specifieke Skin Tech behandelcrèmes en een Cleanser Foam-gezichtsreiniger voor thuisgebruik maakt deel uit van het behandelplan voor de middeldiepe peelings. Deze behandelcrèmes zijn speciaal ontwikkeld voor aanpak van bepaalde huidproblemen (zoals pigmentvlekken, acne, fijne lijntjes en littekentjes, droge, arme of vale huid) en voor bescherming van je huid tegen zonlicht (uv) en warmte (Melablock HSP® SPF 30 en 50+).

 

Door toepassing van deze zogenaamde Post Peel Care worden niet alleen de resultaten van de behandeling geoptimaliseerd, maar wordt ook het risico op complicaties (zoals ontstekingsreacties, pigmentvlekken, etc.) voorkomen. Het is dus belangrijk deze crèmes tot minimaal 6 weken na de laatste peeling te gebruiken. Daarna kun je besluiten ermee door te gaan (omdat ze zo goed werken en afgestemd zijn op jouw huid) of terug te gaan naar je eigen merk.

Gebruik van je eigen dag- en nachtcrèmes en gezichtsreinigers dient tijdens de peelingkuur (tijdelijk) te worden gestaakt, omdat deze niet zijn ontwikkeld voor toepassing op gepeelde, kwetsbare huid en vrijwel altijd irriterende stoffen (zoals parfums en zuren) bevatten die kunnen leiden tot ongewenste ontstekingsreacties of andere complicaties.

Contact

Schoonheidssalon Marlies
De Friso 2
9207 DA Drachten

06 30 02 80 24
Boek nu uw Skinbooster PRX-T33

Boek nu uw Skinbooster PRX-T33

Geplaatst op: 2021-08-06

Skin Booster - No Needle Dé nieuwste behandeltrend, directe oppepper voor de huid en natuurlijke anti-aging behandeling, zonder gebruik van naalden met direct zichtbaar effect! - Intensieve hydratatie...

Lees meer Meer nieuws
Marc Inbane, verkrijgbaar bij Schoonheidssalon Marlies

Marc Inbane, verkrijgbaar bij Schoonheidssalon Marlies

Geplaatst op: 2020-04-26

Marc Inbane, voor wie veilig bruin wil worden!

Lees meer Meer nieuws
 • Al jarenlang maak ik met veel plezier en vertrouwen gebruik van verschillende behandelingen bij Schoonheidssalon Marlies.

  Christel
 • Professioneel, service gericht, klantvriendelijk en werkt hygiënisch.

  Ekaterina
 • Ik kom voor microdermabrasie en microneedling behandelingen. Net bezig en al zeer goed resultaat.

  Merel
 • Ik ga ontspannen en met een heerlijk gevoel van

  Majella
Christel Ekaterina Merel Majella