TCA peeling classic

Wat kan een TCA Peeling voor mij doen

Huidveroudering begint met het trager worden van de celdeling, waardoor de levende huidlagen inactiever worden en de dode huidcellen meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dat de collageen- en elastineproductie in je huid afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer (en zichtbaarder!) blijft zitten.

Peelings hebben algehele huidverjongende eigenschappen. Een peeling stimuleert celvernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken nemen af, poriën worden minder zichtbaar en de huid vernieuwt en verjongt zich. Door toepassing van de juiste peeling kan het proces van huidveroudering worden omgekeerd en je gehele huidstructuur worden verbeterd.

Door de inwerkdiepte van de peeling wordt de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd. De productie van elastine en collageen gaat omhoog en je huid gaat zich weer gedragen als een jongere huid. De dikte van je huid neemt toe, terwijl de dikte van de dode huidlagen juist afneemt.
Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en juist dat kan met Easy TCA® peelings worden bereikt.

De Easy TCA® is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde combinatiepeeling wordt met een speciale base solution (met onder andere vitaminen, antioxidanten e.d.) bereid. Deze vloeistof dringt langzaam de huid binnen, waarna een bedoeld en gecontroleerd ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag van de huid wordt afgestoten.


TCA kan worden ingezet voor:

- Pigmentvlekken

- Ouderdomsvlekken

- Melasma

- Verkleuringen en PIH

- Sterke UV-schade

- Rimpeltjes en craquelé

- Huidveroudering en vale huid Acné.

- Verjongen van handen

 

Advies behandeling: 1-4 sessies met tussenpozen van 8-10 dagen.
De aangeraden hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van de indicatie.


Intake + 1e behandeling

Tijdens de intake kijken wij goed met u naar de indicaties voor een peeling-kuur.
Met een huidanalyse apparaat maken we foto’s van de oppervlakkige en diepere huidlaag om een goede uitgangpositie te kunnen bepalen en u een goed advies te kunnen geven voor wat betreft de meest geschikte behandelingen.

Ook wordt er besproken wat u kunt verwachten in de dagen na een peeling en wat u wel en niet mag doen (de nazorg). Tevens krijgt u bij een kuur een set met 3 huidproducten mee om de huid optimaal te verzorgen en ondersteunen.


De behandeling

De behandeling start met een reiniging van de huid. Vervolgens wordt uw huid afgetekend in symmetrische vlakken. U krijgt van ons een koeler in uw hand zodat u, wanneer u ongemak voelt, zelf uw huid kunt koelen. De TCA wordt aangebracht met 2 wattenstaafjes. Het hangt van de reactie van uw huid af hoeveel lagen TCA er per behandeling worden toegepast. Het maximum is 3 lagen. De peeling kan op de huid blijven en hoeft niet te worden geneutraliseerd. Om de huid te kalmeren wordt de behandeling afgerond met een post peel masker van SkinTech, om de huid te kalmeren.


Voorzorgsmaatregelen

Vanaf 4 weken voorafgaand aan de behandeling moeten zon, zonnebank en zelfbruiningsproducten worden vermeden.

U dient vooraf dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken met SPF 30 of 50.

Dit dient om de 2 uur herhaald te worden indien de huid toch wordt blootgesteld aan zonlicht.

U mag 2 weken vooraf geen andere behandeling laten uitvoeren aan het te behandelen gebied. Denk hierbij aan huid verdunnende behandelingen en harsen.

U dient 1 week vóór de behandeling te stoppen met het gebruik van lokale antibiotica, vitamine A-zuur, retinol of benzoylperoxide.

Als u een koortslip heeft wordt er niet behandeld en dient u de afspraak te verzetten.

Niet scheren op de dag van behandeling i.v.m. irritatie. Doe dit zo nodig 48 uur van tevoren.

Kom met een gereinigde huid naar de kliniek dus zonder make-up.

Bij wijziging van medicatie of ziekte willen wij voorafgaand aan de behandeling op de hoogte gebracht worden. Sommige medicatie maakt de huid gevoeliger en kwetsbaar.

 


Na de behandeling (herstelperiode)

U krijgt van uw huidspecialist een formulier mee met thuisadvies. Hierop staat duidelijk aangegeven wat u de dagen na de peeling wel en niet moet doen.
Het is van groot belang dat u uitsluitend de bijbehorende producten gebruikt en geen andere huidproducten. De huid zal de eerste dag droog zijn, maar u zult er nog niet veel zien. Na 2 tot 3 dagen kan er vervelling plaatsvinden en dit houdt 4 tot 7 dagen aan. De vervelling zal rondom de mond en neus beginnen. Pigmentvlekjes kunnen de eerste dagen juist donkerder verkleuren, maar dit zal tijdens het afschilferen verdwijnen. Mocht u bij thuiskomst nog vragen hebben of onzeker zijn over de huidreactie, dan kunt u te allen tijde per email, whatsapp of telefonisch contact met ons opnemen.


Te verwachten resultaat

Wanneer het behandeltraject afgesloten is zal de huid er egaler, frisser en stralender uitzien. Ook zal de huid meer vocht vasthouden en gladder aanvoelen. Daarnaast wordt de kans op verstoppingen verkleind, doordat de dode huidcellen van de huid verwijderd zijn.


Behandelduur en frequentie

TCA peelingen worden uitgevoerd in kuurverband. Voor het mooiste resultaat wordt er een kuur van 4 behandelingen aanbevolen. Uiteraard kan er ook los behandeld worden of in een kuur van 2 of 3 peelingen. Dit is afhankelijk van de behandelindecatie en uw wensen.
Tussen iedere behandeling zit een interval van 8 tot 12 dagen.

Onderhoudsfase: Uiteraard is het mogelijk om 1-2 keer per jaar een onderhoudsbehandeling te doen. Om het resultaat zo lang mogelijk te behouden adviseren wij om de SkinTech producten, ook na uw kuur te blijven gebruiken. Door gebruik van deze producten heeft u langer plezier van de behandeling en voorkomt u zo veel mogelijk nieuwe huidproblemen.


Prijzen – SkinTech TCA peelings

Soort peeling

Prijs

Easy TCA Classic / TCA pain control kuur  (2 behandelingen incl. 3 producten)

€ 525,-

Easy TCA Classic / TCA pain control kuur  (3 behandelingen incl. 3 producten)

€ 650,-

Easy TCA Classic / TCA pain control kuur  (4 behandelingen incl. 3 producten)

€ 750,-

Easy TCA Classic / TCA pain control Peeling – los

€ 175,-

Productset:  met 3 producten bestaande uit; Cleanser foam - Skintech créme - Mela block HSP SPF 50 

€195,-


Contact

Schoonheidssalon Marlies
De Friso 2
9207 DA Drachten

06 30 02 80 24
Boek nu uw Skinbooster PRX-T33

Boek nu uw Skinbooster PRX-T33

Geplaatst op: 2021-08-06

Skin Booster - No Needle Dé nieuwste behandeltrend, directe oppepper voor de huid en natuurlijke anti-aging behandeling, zonder gebruik van naalden met direct zichtbaar effect! - Intensieve hydratatie...

Lees meer Meer nieuws
Marc Inbane, verkrijgbaar bij Schoonheidssalon Marlies

Marc Inbane, verkrijgbaar bij Schoonheidssalon Marlies

Geplaatst op: 2020-04-26

Marc Inbane, voor wie veilig bruin wil worden!

Lees meer Meer nieuws
 • Al jarenlang maak ik met veel plezier en vertrouwen gebruik van verschillende behandelingen bij Schoonheidssalon Marlies.

  Christel
 • Professioneel, service gericht, klantvriendelijk en werkt hygiënisch.

  Ekaterina
 • Ik kom voor microdermabrasie en microneedling behandelingen. Net bezig en al zeer goed resultaat.

  Merel
 • Ik ga ontspannen en met een heerlijk gevoel van

  Majella
Christel Ekaterina Merel Majella