Overbeharing

Welke typen overbeharing zijn er?

Er zijn twee vormen van overbeharing: hypertrichose en hirsutisme. Ze komen meestal afzonderlijk voor, maar soms gecombineerd. Hypertrichose is bovenmatige haargroei op plaatsen waar van nature al enige haargroei is. Bijvoorbeeld: fijne haartjes in het gezicht, bij de slapen en bij de wenkbrauwen; meer en langere haren op de armen; meer en donkerder haren op de romp en/of onderbenen. Hypertrichose komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en ontstaat in de puberteit. Hirsutisme is de naam voor een mannelijk beharingspatroon bij vrouwen. Op plekken waar vrouwen gewoonlijk alleen donshaar hebben, verschijnen donkerder haren: op de bovenlip, wangen, kin en hals, rond de tepels, op de borst, de rug, de buik en in de liesstreek. Ook op armen en benen is de haargroei meer dan ‘normaal’

Wat kan ik zelf doen?

Een haar groeit heel langzaam. Na maanden of jaren valt hij uit. Dan volgt voor het haarzakje een rustperiode van zes weken tot anderhalf jaar. Vervolgens start daar de groei van een nieuwe haar. Slechts een deel van de haren is dus zichtbaar. Na epileren of harsen lijkt het of de haar na een week alweer terugkomt. Maar dat is een andere haar, precies ernaast. Haren komen pas na zes tot twaalf weken terug. Haren kunnen op verschillende manieren verwijderd worden. U kunt de haren epileren, harsen/waxen, ontharingscreme gebruiken en ook de touwtjesmethode is een optie. Dit zijn allemaal tijdelijke oplossingen. Wilt u graag langdurig/definitief van uw haargroei af dan kunt u besluiten om uw overbeharing middels IPL of elektrisch epileren te laten behandelen. Deze beide methodes bieden we aan in de salon. Doordat elke haar een eigen groeicyclus heeft, duurt het lange tijd voor echt elke haar definitief verwijderd is. Toch is het resultaat snel zichtbaar en met de juiste tijd tussen behandelingen blijft het resultaat goed.

 

Elektrische epilatie

In de salon gebruiken we verschillende methoden: Elektrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren ‘definitief’ verdwijnen. Er wordt dan een minuscuul naaldje in het haarzakje ingebracht waar een stroomstootje de haarwortel vernietigt. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner; uiteindelijk verdwijnen ze. Het is een kwestie van lange adem om alle haren te verwijderen; als de een weg is, begint de ander net te groeien. Maar de inspanningen zijn het waard. Elektrische epilatie is bij ons in de salon nagenoeg pijnloos omdat wij werken met de Apilus Senior. Dit apparaat onderscheid zich van andere elektrisch ontharingsapparatuur. We werken met exclusieve naalden en met de nieuwste techniek hierdoor zult u nagenoeg geen pijn ervaren. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

 

IPL - Intense Pulsed Light

Met licht- of lasertherapie, oftewel fotothermolyse, gebruiken we een laserapparaat of een  flitslamp (IntensePulsedLight). De donkere haar geleidt de warmte uit het licht naar de haarwortel. De warmte verzamelt zich daar, waardoor de haarwortel oververhit raakt en is vernietigd. Deze methode kost relatief weinig tijd doordat meerdere haren tegelijk worden aangepakt. Het IPL apparaat waar wij mee werken heeft een sterk koelsysteem dat het prikkelend gevoel tijdens de behandeling vermindert. Het aantal behandelingen varieert. Fotothermolyse is het meest effectief bij donkere haren op een lichte huid.

 

Wat is geschikt voor mij?

Mocht u overwegen om uw overbeharing te laten behandelen dan gaan we na een uitgebreide intake samen een behandelplan opstellen. Zo brengen we uw wensen duidelijk ik kaart, wordt duidelijk wat de mogelijkheden zijn en kunnen we bepalen welke methode het meeste geschikt is voor u. Vraag gerust vrijblijvend en kosteloos een intake aan.

 

Maak een afspraak

Contact

Schoonheidssalon Marlies
De Friso 2
9207 DA Drachten

06 30 02 80 24
Boek nu uw Skinbooster PRX-T33

Boek nu uw Skinbooster PRX-T33

Geplaatst op: 2021-08-06

Skin Booster - No Needle Dé nieuwste behandeltrend, directe oppepper voor de huid en natuurlijke anti-aging behandeling, zonder gebruik van naalden met direct zichtbaar effect! - Intensieve hydratatie...

Lees meer Meer nieuws
Marc Inbane, verkrijgbaar bij Schoonheidssalon Marlies

Marc Inbane, verkrijgbaar bij Schoonheidssalon Marlies

Geplaatst op: 2020-04-26

Marc Inbane, voor wie veilig bruin wil worden!

Lees meer Meer nieuws
 • Al jarenlang maak ik met veel plezier en vertrouwen gebruik van verschillende behandelingen bij Schoonheidssalon Marlies.

  Christel
 • Professioneel, service gericht, klantvriendelijk en werkt hygiënisch.

  Ekaterina
 • Ik kom voor microdermabrasie en microneedling behandelingen. Net bezig en al zeer goed resultaat.

  Merel
 • Ik ga ontspannen en met een heerlijk gevoel van

  Majella
Christel Ekaterina Merel Majella